Skip to Content

HOE KAN IK EEN NIEUW KLEDINGSTUK WASSEN ZONDER HET TE BESCHADIGEN?

Je hebt onlangs een kledingstuk gekocht en draagt het voor het eerst. Maar het voelt zo delicaat aan dat je twijfelt over hoe je het moet wassen? Delicate stoffen, felle kleuren, borduurwerk en andere fantasietjes ... Hoe je een nieuw kledingstuk wast is inderdaad essentieel om vervorming of verkleuring te voorkomen. We hebben 5 stappen uitgewerkt om deze uitdaging te overwinnen met Eau Ecarlate!

STAP 1: LEES HET LABEL VOORDAT JE JE KLEDING WAST

Wanneer iets nieuws is, weten we niet altijd goed wat we juist moeten doen ... Maar voor deze situatie hebben wij een handleiding voor jou! De wassymbolen op de kledinglabels geven ons nuttige informatie over de methode (machine- of handwas), de temperatuur, de centrifugeermethode (1000 rpm voor katoen, 500 rpm voor delicate stoffen) en over de geschiktheid voor de droger.

Op de labels staat ook het materiaal van de stof (wol, zijde, katoen enz.), wat belangrijk is om je kleding te wassen en te verzorgen. Een delicaat kledingstuk zoals lingerie kun je in een wasnetje doen en op een lage centrifugeerstand laten wassen. Het waslabel is de allerbeste textielgids!

STAP 2: DRAAI JE NIEUWE KLEDING BINNENSTEBUITEN

Vergeet niet om je kledingstuk binnenstebuiten te draaien voor de eerste wasbeurt. Deze techniek beschermt de stof en voorkomt pluizen.

STAP 3: WAS NOOIT OP MEER DAN 30° ALS JE JE KLEDING VOOR HET EERST WAST!

Dat is al voldoende warm! Was je op meer dan 30° bij de eerste wasbeurt, dan kan de nieuwe, nog stijve vezel van het textiel beschadigd raken. Je loopt dan ook het risico dat de kleur vervaagt of het kledingstuk vervormt. Je kunt een doekje Decolor Stop bij in je wasmachine steken om ervoor te zorgen dat je kleding niet van kleur verandert.

STAP 4: JE WAST HET BEST EERST MET DE HAND

Leer je kledingstuk kennen. Zelfs als je kledingstuk in de machine mag, kun je met een eerste handwasje zien hoe de stof en de kleur reageren.

Nog beter is om je kledingstuk een nacht in koud water te laten weken om de vezels strak te trekken en eventuele chemicaliën te verwijderen. Daarna kun je het wassen met vloeibaar wasmiddel en spoelen met schoon water.

STAP 5: BEWAAR DE KLEUR MET WITTE AZIJN

Dit is nog altijd het beste wat je kunt doen voor je kleding. Wanneer nieuwe stukken voor het eerst worden gewassen, is het soms nodig om de kleur te fixeren om te voorkomen dat ze vervaagt en afgeeft op andere kleding.

ONZE GEBRUIKSAANWIJZING:

Laat je kledingstuk weken in witte azijn (huishoudazijn) verdund in koud water (ongeveer 1/5 azijn op 4/5 water).

Laat twee uur weken alvorens te spoelen.

Was het kledingstuk daarna met wasmiddel.

Extra tip: was je kleren met een wasmiddel speciaal voor kleuren, dat zorgt ervoor dat je kleren even en helder en kleurrijk blijven als op de eerste dag dat je ze droeg. Gebruik bijvoorbeeld Persil Discs Color of Gel Color!

Ontdek onze producten

 • Décolor Stop Max Protect

  Décolor Stop Max Protect

 • Décolor Stop Max Protect + Eco

  Décolor Stop Max Protect + Eco

 • Décolor Stop 2in1 Protect and Revive Colors

  Décolor Stop 2in1 Protect & Revive Colors

 • Décolor Stop 2in1 Protect & Revive White

  Décolor Stop 2in1 Protect & Revive White

 • 2in1 Décolor Stop + Ontvlekker Zakjes Met Ultieme Werking

  2in1 Décolor Stop + Ontvlekker Zakjes Met Ultieme Werking

 • 3in1 Décolor Stop + Ontvlekker + Whitening Power Zakjes Met Ultieme Werking

  3in1 Décolor Stop + Ontvlekker + Whitening Power Zakjes Met Ultieme Werking