Skip to Content

FAQ

Natuurlijk! Décolor Stop geeft geen chemicaliën af aan het water en belemmert het normale wasproces niet.

De ultra absorberende vezels van het doekje bieden optimale bescherming bij alle temperaturen. Gebruik voor het beste resultaat Décolor Stop bij elke wasbeurt.

Ja, de ultra absorberende vezels hebben de kleurstoffen en het vuil opgenomen tijdens het wasprogramma. Het bewijs is op het doekje!

Absoluut niet. De verkleuring van het doekje bewijst dat het product effectief werkt. De kleurstof die is doorgelopen uit uw kleren in het water, is opgevangen in het doekje in plaats van in uw wasgoed.

Sommige fabrikanten adviseren dit, om te voorkomen dat doekjes in de filter terechtkomen.

Ja. Alle kleurstoffen in weefsels bevatten negatieve ionen en worden daardoor aangetrokken tot de positieve ladingen op de Décolor Stop doekjes. Houd echter wel de wasvoorschriften van de kledingfabrikant aan die op het label vermeld staan.

Nieuwe, gekleurde kleding dient eerst minimaal 5 of 6 keer apart gewassen te worden en bepaald wasgoed dat groot en donker is, zoals spijkerbroeken en handdoeken, moet altijd apart gewassen worden.

Jazeker! Met Décolor Stop hoeft de was niet meer zorgvuldig gesorteerd te worden! Nieuwe, gekleurde kleding dient echter wel eerst minimaal 5 of 6 keer apart gewassen te worden en bepaald wasgoed dat groot en donker is, zoals spijkerbroeken en handdoeken, moet altijd apart gewassen worden.  Voor de veiligheid adviseren we u om 2 of 3 doekjes te gebruiken voor wasgoed dat niet erg kleurvast is, zoals rood of donkere weefsels en kledingstukken van katoen.

Natuurlijk. Décolor Stop werkt effectief op alle weefsels maar houd u wel altijd aan de wasvoorschriften van de fabrikant.

Ja, leg gewoon een doekje onderin de wastafel, gootsteen of wasemmer en was zoals u gewend bent.

Sommige weefsels zijn gevoeliger voor het doorlopen van kleuren dan andere, zoals rode of donkergekleurde stoffen en katoenen kleding.  Gebruik voor een optimale effectiviteit voor wasgoed met een slechte kleurvastheid 2 of 3 doekjes. Nieuwe, gekleurde kleding dient eerst minimaal 5 of 6 keer apart gewassen te worden en bepaald wasgoed dat groot en donker is, zoals spijkerbroeken en handdoeken, moet altijd apart gewassen worden.

Nee, voor optimale bescherming dient u steeds een nieuw doekje te gebruiken.

Om te voorkomen dat het doekje verstrikt raakt tijdens het wasprogramma en niet effectief zijn werk kan doen, adviseren wij u om het onderin de trommel te leggen, voordat u het wasgoed in de machine laadt.

Wij adviseren u om Décolor Stop op een droge plaats bij kamertemperatuur op te bergen, aangezien warmte en vocht invloed kunnen hebben op de werking ervan.

Nee, Décolor Stop doekjes voorkomen dat kleuren vervagen, maar kunnen de oorspronkelijke kleur niet herstellen. In dit geval raden wij u aan om onze Dylon producten te proberen.

Décolor Stop doekjes zijn gemaakt van natuurlijk vezels e zijn gecertificeerd door FSC©

De FSC© (Forest Stewardship Council) is een onafhankelijke, niet-gouvernementele, non-profit organisatie.

Deze organisatie heeft Décolor Stop geclassificeerd omdat de grondstoffen afkomstig zijn van verantwoorde bronnen.