Skip to Content

HOE HOU IK KLEDING MOOI ZWART?

 Zwart past als totale look, voor een belangrijke vergadering, voor een avondje uit (denk maar aan de befaamde little black dress), in combinatie met een felle kleur, het staat leuk als zwarte trui op jeans voor een casual stijl, of als broek, rok, T-shirt ... Het is altijd geslaagd! Zwarte kleding zorgt gegarandeerd voor een wow-effect en is de dominerende kleur in de meeste kleerkasten. Maar hoe kun je je zwarte lievelingsbasics, die vaak de neiging hebben te vervagen, mooi zwart houden? We hebben een aantal wastips om te voorkomen dat je zwarte was verbleekt, met de doekjes Decolor Stop Revive Colors !

WAS ZWARTE KLEDING BINNENSTEBUITEN OM DE KLEUR TE BEHOUDEN

In de machinewas kan zwart textiel verkleuren door de wrijving van de stoffen in de trommel. Om dat te voorkomen, kun je je kleding binnenstebuiten draaien voordat je ze in de wasmachine stopt. Voorkomen is beter dan genezen!

GEBRUIK HET JUISTE PROGRAMMA OM ZWARTE KLEDING TE BESCHERMEN

Sommige wasmachines hebben een speciaal programma voor zwarte was. Ideaal! Als dat niet zo is, hoef je niet gelijk een nieuwe te kopen. Kies gewoon het kortste wasprogramma om voortijdige verkleuring te voorkomen. Zo simpel is het! Voor machinewasjes kun je ook het programma voor delicate stoffen gebruiken en een doekje Decolor Stop Revive Color toevoegen om je kleding te beschermen tegen verbleken.

WAS MET KOUD WATER OM KLEDING ZWART TE HOUDEN

Vermijd te warme wasjes om de kleur van je zwarte stoffen zo lang mogelijk te behouden. Als je je zwarte kleding zo goed mogelijk wilt verzorgen, kun je een wasmiddel gebruiken speciaal voor zwarte was, en een doekje Decolor Stop Revive Black of Revive Color toevoegen. Zoals hun naam al doet vermoeden, helpen ze om de kleuren te bewaren.

LAAT ZWARTE KLEDING DROGEN AAN DE LUCHT OM DE KLEUR TE BEHOUDEN

Stop je zwarte kleren niet in de droger als je de diepte van de kleur wilt behouden. De beste oplossing is om ze op een droogrek te laten drogen, het liefst buiten, maar wel uit de zon. Er is dus hoop, je zwarte kleding is niet gedoemd om te vervagen!

GEBRUIK WITTE AZIJN OF ZOUT OM DE ZWARTE KLEUR VAN TEXTIEL TE FIXEREN

Een trucje uit grootmoeders tijd: giet een glaasje witte azijn of 125 gram zout rechtstreeks in de trommel van je wasmachine. Azijn is bovendien een natuurlijke wasverzachter. Altijd een goed idee dus!

Ontdek onze producten

 • Décolor Stop Max Protect

  Décolor Stop Max Protect

 • Décolor Stop Max Protect + Eco

  Décolor Stop Max Protect + Eco

 • Décolor Stop 2in1 Protect and Revive Colors

  Décolor Stop 2in1 Protect & Revive Colors

 • Décolor Stop 2in1 Protect & Revive White

  Décolor Stop 2in1 Protect & Revive White

 • 2in1 Décolor Stop + Ontvlekker Zakjes Met Ultieme Werking

  2in1 Décolor Stop + Ontvlekker Zakjes Met Ultieme Werking

 • 3in1 Décolor Stop + Ontvlekker + Whitening Power Zakjes Met Ultieme Werking

  3in1 Décolor Stop + Ontvlekker + Whitening Power Zakjes Met Ultieme Werking