Eau Ecarlate

FAQ

Kan ik Décolor Stop samen met mijn normale wasmiddel gebruiken?

Natuurlijk! Décolor Stop geeft geen chemicaliën af aan het water en belemmert het normale wasproces niet.

Moet ik Décolor Stop bij een bepaalde wastemperatuur gebruiken?

De ultra absorberende vezels van het doekje bieden optimale bescherming bij alle temperaturen. Gebruik voor het beste resultaat Décolor Stop bij elke wasbeurt.

Het doekje is van kleur veranderd na het wassen.

Ja, de ultra absorberende vezels hebben de kleurstoffen en het vuil opgenomen tijdens het wasprogramma. Het bewijs is op het doekje!

Na het wassen is mijn Décolor Stop-doekje van kleur veranderd. Betekent dit dat het kleur uit mijn kleding heeft gehaald?

Absoluut niet. De verkleuring van het doekje bewijst dat het product effectief werkt. De kleurstof die is doorgelopen uit uw kleren in het water, is opgevangen in het doekje in plaats van in uw wasgoed.

De gebruiksaanwijzing van mijn wasmachine adviseert om een wasnetje te gebruiken voor kleurdoekjes. Moet ik die ook gebruiken voor Décolor Stop?

Sommige fabrikanten adviseren dit, om te voorkomen dat doekjes in de filter terechtkomen.

Werkt Décolor Stop effectief bij alle soorten textiel?

Ja. Alle kleurstoffen in weefsels bevatten negatieve ionen en worden daardoor aangetrokken tot de positieve ladingen op de Décolor Stop doekjes. Houd echter wel de wasvoorschriften van de kledingfabrikant aan die op het label vermeld staan.

Kan ik Décolor Stop gebruiken bij nieuwe kleding?

Nieuwe, gekleurde kleding dient eerst minimaal 5 of 6 keer apart gewassen te worden en bepaald wasgoed dat groot en donker is, zoals spijkerbroeken en handdoeken, moet altijd apart gewassen worden.

Kan ik felle en lichte kleuren combineren?

Jazeker! Met Décolor Stop hoeft de was niet meer zorgvuldig gesorteerd te worden! Nieuwe, gekleurde kleding dient echter wel eerst minimaal 5 of 6 keer apart gewassen te worden en bepaald wasgoed dat groot en donker is, zoals spijkerbroeken en handdoeken, moet altijd apart gewassen worden.  Voor de veiligheid adviseren we u om 2 of 3 doekjes te gebruiken voor wasgoed dat niet erg kleurvast is, zoals rood of donkere weefsels en kledingstukken van katoen.

Kan ik Décolor Stop ook gebruiken voor bijvoorbeeld gordijnen, bedtextiel, hoezen en kussens?

Natuurlijk. Décolor Stop werkt effectief op alle weefsels maar houd u wel altijd aan de wasvoorschriften van de fabrikant.

Kan ik Décolor Stop gebruiken voor de handwas?

Ja, leg gewoon een doekje onderin de wastafel, gootsteen of wasemmer en was zoals u gewend bent.

Hoeveel Décolor Stop doekjes moet ik gebruiken?

Sommige weefsels zijn gevoeliger voor het doorlopen van kleuren dan andere, zoals rode of donkergekleurde stoffen en katoenen kleding.  Gebruik voor een optimale effectiviteit voor wasgoed met een slechte kleurvastheid 2 of 3 doekjes. Nieuwe, gekleurde kleding dient eerst minimaal 5 of 6 keer apart gewassen te worden en bepaald wasgoed dat groot en donker is, zoals spijkerbroeken en handdoeken, moet altijd apart gewassen worden.

Zijn Décolor Stop doekjes vaker te gebruiken?

Nee, voor optimale bescherming dient u steeds een nieuw doekje te gebruiken.

Kan ik het Décolor Stop doekje bovenop mijn was leggen of moet het eronder?

Om te voorkomen dat het doekje verstrikt raakt tijdens het wasprogramma en niet effectief zijn werk kan doen, adviseren wij u om het onderin de trommel te leggen, voordat u het wasgoed in de machine laadt.

Hoe moet ik Décolor Stop bewaren?

Wij adviseren u om Décolor Stop op een droge plaats bij kamertemperatuur op te bergen, aangezien warmte en vocht invloed kunnen hebben op de werking ervan.

Mijn kleuren zijn doorgelopen - kan Décolor Stop dit alsnog oplossen?

Nee, Décolor Stop doekjes voorkomen dat kleuren vervagen, maar kunnen de oorspronkelijke kleur niet herstellen. In dit geval raden wij u aan om onze Dylon producten te proberen.

Zijn Décolor Stop doekjes milieuvriendelijk?

Décolor Stop doekjes zijn gemaakt van natuurlijk vezels e zijn gecertificeerd door FSC©

Wat betekent FSC©-gecertificeerd?

De FSC© (Forest Stewardship Council) is een onafhankelijke, niet-gouvernementele, non-profit organisatie.

Deze organisatie heeft Décolor Stop geclassificeerd omdat de grondstoffen afkomstig zijn van verantwoorde bronnen.